Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Araştırma ve Çalışma Grubu

ARAŞTIRMA MASALARI

AREL USAM TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI ARAŞTIRMA VE ÇALIŞMA GRUBU

Amaç, Hedef ve Faaliyetler

Arel USAM Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Araştırma ve Çalışma Grubu’nun amacı, toplumsal cinsiyet konusunda farkındalığı ve duyarlılığı artırmak ve bu kapsamda akademik, idari, teorik ve pratik çalışmaları gerçekleştirmektir.

Çalışma Grubu bu maçla toplumsal cinsiyet ile ilgili ulusal ve uluslararası bilimsel araştırmalar yapar ve bu araştırmaları destekler, disiplinler arası bir yaklaşım sergiler, tüm fakülte, bölüm ve idari birimleri dahil ederek toplumsal cinsiyet konusunu gündemde tutar, paneller, projeler ve diğer akademik faaliyetler gerçekleştirir.

Bu amaçlar doğrultusunda aşağıdaki hedefler yürütülür:

a) Toplumsal cinsiyet alanında bilimsel araştırmalar.

b) Ulusal ve uluslararası konferanslar, seminerler, kongreler ve paneller düzenler.

c) Öğrencilerin, akademik ve idari personelin toplumsal cinsiyet ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığını ve duyarlılığını artırmaya yönelik eğitimler.

d) Toplumsal cinsiyet konusunda ulusal ve uluslararası kuruluşlarla Arel USAM Müdürlüğü vasıtasıyla iş birliği yapılması.

e) Kapasitesi dahilinde müfredatta Toplumsal Cinsiyet derslerine destek sağlama.